Nu je ervoor heb gekozen om de zorg op je te gaan nemen voor een pup komt er natuurlijk nog het een en ander bij kijken. als nieuwe eigenaar is het verstandig om het onderste stuk goed door te nemen zodat de situatie niet wordt onderschat en het duidelijk is van wat er van je wordt verwacht als (nieuwe) hondeneigenaar dit is met name bij de Siberische Husky belangrijk.
De benodigdheden
Na de aanschaf van een hond zijn de kosten nog niet afgelopen. Je hebt nog veel verschillende spullen nodig zoals:
- Een hondenmand/kussen
- Eet en drinkbak
- Borstels
- Speeltjes
- Voer en snoepjes
- Riem en halsband (tuig)
Daarnaast gebruiken veel mensen nog een bench, poepzakjes, vlooienkam, tekentang en een hondentandenborstel.
De kosten voor de aanschaf van bovengenoemde spullen die je eenmalig aankoopt zijn een klein beetje afhankelijk van de hond, maar gemiddeld zullen de kosten minstens 250 euro zijn.
Verder heb je ook nog de kosten voor het voer. De kosten zijn heel erg afhankelijk van de hond. Heb je namelijk een grote hond dan zal deze meer voer nodig hebben dan een kleine hond. Meer voer betekend dan ook meer kosten. De kosten zullen variëren van 20-100 euro per maand.
In sommige gemeentes moet je ook nog hondenbelasting betalen. Deze kosten verschillen per gemeente.
Als je van plan bent met je hond naar een hondencursus te gaan of naar de trimsalon dan komen deze koster er ook nog bij.
Als laatste zijn er nog de dierenartskosten zoals entingen. Deze kosten komen jaarlijks nog terug. Je hebt natuurlijk ook nog de onverwachte dierenartskosten die niemand hoopt te krijgen, maar soms helaas toch voorkomen. Je kunt hiervoor ene ziektekostenverzekering afsluiten.
voeding van de pup
Het is belangrijk dat een pup puppybrokken krijgt dit omdat ze kleiner van formaat zijn en de voedingsstoffen bevatten die ze nodig hebben voor de groei van de botten en de spieren. er zijn verschillende merken hondenvoer waarvan er enkele hondenvoer gespecificeerd zijn in een bepaald hondenras. je kan jouw pup in porties eten geven, hierbij is het belangrijk dat jij kijkt naar wat de voedingstabel aangeeft en wat jouw hond allemaal doet natuurlijk hangt dit ook af van andere omstandigheden zoals hitte.
De socialisatie van de pup.
In het nieuwe huis waar de pup terecht komt is het belangrijk om door te gaan met socialiseren. Dit noemen ze de tweede socialisatiefase. Hierin ga je alles van de eerste socialisatie fase herhalen en is het belangrijk dat de pup nog meer situaties mee gaat maken zoals kinderen, openbaar vervoer en andere honden. Het socialiseren van een pup kost veel tijd en het is belangrijk om er ook de tijd voor te nemen. Het is het beste als je minimaal een halfjaar en het liefst nog langer de tijd neemt om de pup te socialiseren.
Naast het socialiseren is het ook verstandig om een pup te trainen. Het verstandigste is om met de pup op cursus te gaan. Hierbij komt de pup ook in aanraking met nieuwe situaties en andere honden dit helpt ook bij het socialiseren van de pup. Als eerst begin je met een puppycursus. Daarna kun je verder gaan met bijvoorbeeld een beginnerscursus en als je dan nog graag de hond verder wil trainen zijn er ook nog gevorderde cursussen. Daarnaast is het belangrijk dat de pup consequent opgevoed wordt, maar niet hardhandig. Iedereen moet dezelfde grenzen stellen. Hierdoor raakt de pup niet verwart en zorg ervoor dat je geen gedrag aanleert dat de pup wel mag maar later als hij groot is niet meer gewenst is zoals op de bank springen.
Het uitlaten van een pup.
Een volwassen hond moet vier keer per dag uitgelaten worden op vaste tijden een wandeling van tien minuten is al goed maar langer is natuurlijk alleen maar beter.
Voor een pup is dit anders, een puppy is nog in de groei en door het wandelen worden de spieren belast. Een richtlijn voor het wandelen met puppy’s is per levensmaand vijf minuten. Dus een pup van vijf maanden mag vijf keer vijf minuten wandelen, een pup van zes maanden zes keer vijf minuten etc. Als een husky ouder is heeft deze veel beweging nodig omdat dit echte (energieke) werkhonden zijn en normaal lange afstanden afleggen.
Houdt er in de zomer natuurlijk ook mee dat je je hond niet op het heetst van de dag uitlaat omdat dit erg pijnlijk is voor de poten en er blaren kunnen ontstaan. verder is het veel te warm voor de Siberische Husky aangezien de Siberische husky van nature uit koudere gebieden vandaan komt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb